با مطرح شدن روابط اقتصادی و به طور خاص همکاریهای حوزه نفت و گاز با روسیه و چین، فارغ از ارزیابی اصل این روابط، به نظر میرسد مروری کوتاه بر برخی حقایق (Facts) درباره روسیه میتواند در برهه کنونی واجد اهمیت باشد. این مرور نه از جنبه الگوبرداری صرف، بلکه با هدف بازنگری استراتژیک در مبانی اداره صنعت نفت و گاز کشور از دریچه تصمیمات روسیه به عنوان یک بازیگر کلیدی صنعت نفت و گاز جهان اهمیت مییابد.
اگرچه توسعه پایدار و اثربخش دیپلماسی انرژی پس از درک روندهای جهانی، مبانی اقتصادی تحلیل، تسلط بر استراتژیهای کسبوکار و در شرایط پساتحریم میسر خواهد بود، در شرایط موجود نیز میتوان چارچوبها و راهبردهای مشخصی برای آن برشمرد که در سطوح مشخصی طی دوران تحریم (مثلاً با استفاده از شبکه صرافی و به صورت محدود) اجراء شوند و در سطوح کلانتر، اکنون طراحی شوند تا پس از رفع تحریمها در دستور کار قرار گیرند.
موضوع کسری بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان، برای کشوری که بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و قدمت صنعت نفت آن به بیش از یک قرن قبل برمیگردد، قدری دور از انتظار است. اما ظاهراً در ادامه مسائل گازی دو دهه اخیر باید آن را پذیرفت. ریشه این مشکل کجاست؟
مکینزی هفته قبل اعلام کرد که رشد تقاضای نفت طی دهه جاری میلادی به پایان میرسد و حداکثر تاریخی تقاضای نفت ۱۰۴ میلیون بشکه در روز خواهد بود. با لحاظ سرمایهگذاریهای جاری و ظرفیت مازاد (Spare Capacity) فعلی، این «تقریباً» یعنی هماکنون نیاز دنیا به افزایش ظرفیت تولید به انتها رسیده و تنها به اندازه نگهداشت تولید باید سرمایهگذاری کرد.
درسهای استراتژیک نفت و گاز روسیه برای ایران
/۰ دیدگاه /در PetroView, انرژی /توسط raminfبا مطرح شدن روابط اقتصادی و به طور خاص همکاریهای حوزه نفت و گاز با روسیه و چین، فارغ از ارزیابی اصل این روابط، به نظر میرسد مروری کوتاه بر برخی حقایق (Facts) درباره روسیه میتواند در برهه کنونی واجد اهمیت باشد. این مرور نه از جنبه الگوبرداری صرف، بلکه با هدف بازنگری استراتژیک در مبانی اداره صنعت نفت و گاز کشور از دریچه تصمیمات روسیه به عنوان یک بازیگر کلیدی صنعت نفت و گاز جهان اهمیت مییابد.
دیپلماسی انرژی و همسایگان: راهبردهایی در نفت و گاز
/۰ دیدگاه /در PetroView, انرژی /توسط raminfاگرچه توسعه پایدار و اثربخش دیپلماسی انرژی پس از درک روندهای جهانی، مبانی اقتصادی تحلیل، تسلط بر استراتژیهای کسبوکار و در شرایط پساتحریم میسر خواهد بود، در شرایط موجود نیز میتوان چارچوبها و راهبردهای مشخصی برای آن برشمرد که در سطوح مشخصی طی دوران تحریم (مثلاً با استفاده از شبکه صرافی و به صورت محدود) اجراء شوند و در سطوح کلانتر، اکنون طراحی شوند تا پس از رفع تحریمها در دستور کار قرار گیرند.
آینده گاز ایران: سوال درست چیست؟
/۰ دیدگاه /در PetroView, انرژی /توسط raminfموضوع کسری بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان، برای کشوری که بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و قدمت صنعت نفت آن به بیش از یک قرن قبل برمیگردد، قدری دور از انتظار است. اما ظاهراً در ادامه مسائل گازی دو دهه اخیر باید آن را پذیرفت. ریشه این مشکل کجاست؟
آینده نفت و پالایش: دو سوال برای وزارت نفت ایران در دوران جدید
/۰ دیدگاه /در PetroView, انرژی /توسط raminfمکینزی هفته قبل اعلام کرد که رشد تقاضای نفت طی دهه جاری میلادی به پایان میرسد و حداکثر تاریخی تقاضای نفت ۱۰۴ میلیون بشکه در روز خواهد بود. با لحاظ سرمایهگذاریهای جاری و ظرفیت مازاد (Spare Capacity) فعلی، این «تقریباً» یعنی هماکنون نیاز دنیا به افزایش ظرفیت تولید به انتها رسیده و تنها به اندازه نگهداشت تولید باید سرمایهگذاری کرد.