فارکست: بحران انرژی اروپا
گفتوگو (به اتفاق آقای دکتر عباس ملکی) با آقای دکتر فرشاد فاطمی درباره بحران انرژی اروپا
این نویسنده هنوز اطلاعاتی درباره خود ثبت نکرده است.
raminf تا کنون 222 مطلب مفید در سایت ثبت کرده است.
گفتوگو (به اتفاق آقای دکتر عباس ملکی) با آقای دکتر فرشاد فاطمی درباره بحران انرژی اروپا
با مطرح شدن روابط اقتصادی و به طور خاص همکاریهای حوزه نفت و گاز با روسیه و چین، فارغ از ارزیابی اصل این روابط، به نظر میرسد مروری کوتاه بر برخی حقایق (Facts) درباره روسیه میتواند در برهه کنونی واجد اهمیت باشد. این مرور نه از جنبه الگوبرداری صرف، بلکه با هدف بازنگری استراتژیک در مبانی اداره صنعت نفت و گاز کشور از دریچه تصمیمات روسیه به عنوان یک بازیگر کلیدی صنعت نفت و گاز جهان اهمیت مییابد.
اگرچه توسعه پایدار و اثربخش دیپلماسی انرژی پس از درک روندهای جهانی، مبانی اقتصادی تحلیل، تسلط بر استراتژیهای کسبوکار و در شرایط پساتحریم میسر خواهد بود، در شرایط موجود نیز میتوان چارچوبها و راهبردهای مشخصی برای آن برشمرد که در سطوح مشخصی طی دوران تحریم (مثلاً با استفاده از شبکه صرافی و به صورت محدود) اجراء شوند و در سطوح کلانتر، اکنون طراحی شوند تا پس از رفع تحریمها در دستور کار قرار گیرند.
بازار نفت در هفتهها و ماههای اخیر فراتر از انتظارات و پیشبینیهای عموم نهادهای صنعتی (و نه الزاماً نهادهای مالی) عمل کرده و در زمان نگارش این مطلب، قیمت نفت در کانال ۸۰دلاری قرار گرفته است. اغلب تحلیلگران ورود نفت به کانال ۹۰ و حتی ۱۰۰دلاری را دور از دسترس نمیدانند و حتی انتظار باقی ماندن نفت در این سطح برای چند ماه نیز مطرح میشود.
موضوع کسری بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان، برای کشوری که بزرگترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و قدمت صنعت نفت آن به بیش از یک قرن قبل برمیگردد، قدری دور از انتظار است. اما ظاهراً در ادامه مسائل گازی دو دهه اخیر باید آن را پذیرفت. ریشه این مشکل کجاست؟
مکینزی هفته قبل اعلام کرد که رشد تقاضای نفت طی دهه جاری میلادی به پایان میرسد و حداکثر تاریخی تقاضای نفت ۱۰۴ میلیون بشکه در روز خواهد بود. با لحاظ سرمایهگذاریهای جاری و ظرفیت مازاد (Spare Capacity) فعلی، این «تقریباً» یعنی هماکنون نیاز دنیا به افزایش ظرفیت تولید به انتها رسیده و تنها به اندازه نگهداشت تولید باید سرمایهگذاری کرد.
سازش و تسلیمپذیری یا مقابله و تحریمپذیری، دوگانه مشهوری است که پرداختن به آن بخش زیادی از توان اداره کشور را در چند دهه اخیر مشغول خود ساخته و در حواشی آن ادبیات عظیمی خلق شده، بیآنکه نهایتاً مشخص باشد در ارتباط با اقتصاد جهان باید چه رویکردی را در پیش گرفت.
شباهت مدرک PMP (متخصص حرفهای پروژه) و SEO (بهینهسازی موتور جستوجو) و BSC (کارت امتیازی متوازن) و نرمافزار ERP (برنامهریزی منابع انسانی) و دهها کلمه دیگری که روزانه ذهن مدیران (اغلب میانی و بعضاً ارشد) را درگیر خود میکند، چیست؟ ظاهراً هیچ؛ ولی در عمل همه این کلمات در یک زمینه مشترک هستند. همه آنها […]